Talonhenki.fi> Hinnasto > Kotitalousvähennys
SEURAA: Seuraa meitä Facebookissa

Kotitalousvähennys

 

Kotitalousvähennys 2018

 

 

Palveluista verohyötyä

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitaloustyöstä kuten kotisiivouksesta. Kotitalousvähennykseen oikeuttava työ

Kotitalousvähennystä tulee hakea itse. Teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena.

Työn teettäjä voi myös hakea verottajalta etukäteen muutosta ennakonpidätysprosenttiinsa. Tässäkin tapauksessa teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tulee ilmoittaa veroilmoituksessa.

Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu.

Kotitalousvähennystä saa myös kotitaloustöistä kuten kotisiivouksesta, joka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajanasunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi niitä tällöin maksaa.

 

Kotitalousvähennyksen määrä

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 50% maksamastasi palvelusta.

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2017 on 2 400 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2017 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

 

Lähde: Veronmaksajat.fi

 


Nettiajanvaraus

REFERENSSIT